Actueel nieuws

Area zet volgende belangrijke stap met circulariteit

Area zet een volgende belangrijke stap in haar bijdrage aan duurzaamheid. Naast het CO2 besparingsbeleid op energie, door onder andere het in grote getale leggen van zonnepanelen en verduurzamen van verwarmingsinstallaties, gaat Area ook circulair ondernemen.

Prestatieafspraken Meierijstad 2023 ondertekend

Vandaag ondertekenden gemeente, corporaties (Area, Woonmeij en BrabantWonen) en de huurdersvertegenwoordiging van Area en Woonmeij de nieuwe prestatieafspraken voor 2023. Gezien de succesvolle samenwerking in 2022 gaan de partijen samen door op de ingeslagen weg.

Overeenstemming plannen Uden west

Na de aankondiging van Area voor de ingrijpende plannen voor Uden west in maart 2021 zijn er veel gesprekken en bijeenkomsten met de betreffende bewoners geweest.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Om te voorkomen dat mensen in de financiële problemen komen door de hoge energieprijzen, hebben energieleveranciers en maatschappelijke organisaties een Tijdelijk Noodfonds Energie opgericht.

Warm welkom voor woongroep Uniek

Maandag 19 december vierde Area samen met de bewoners de oplevering van het woongebouw aan de Prior van Milstraat in Uden. In aanwezigheid van omwonenden en de bouwpartners werd ‘Woongroep Uniek’ officieel welkom geheten in de wijk.

Area gaat door met Resultaat Gerichte Samenwerking voor gevelonderhoud

Vorige week verlengde Area het contract met de drie gevelonderhoudsbedrijven: Caspar de Haan, Dusol en Gebr. Van der Plas. De afgelopen jaren is met Resultaat Gerichte Samenwerking (RGS); het constant sturen op kwaliteit en werkbare processen, een mooie en innovatieve manier van samenwerken gebleken.

Voormalig kantoor UWV Veghel in bezit van Area

Donderdag 1 december tekende Area het koopcontract voor de overname van het voormalig UWV kantoor in Veghel. Het kantoorgebouw aan de Frisselsteinstraat 6 staat al jaren leeg. Met de overname wordt dit pand in 2023 getransformeerd naar 41 appartementen.

De Aedes Benchmark 2022 is uit!

Aedes, de branchevereniging voor alle woningcorporaties, onderzoekt jaarlijks de prestaties van de woningcorporaties en vergelijkt deze met elkaar. Donderdag 24 november werden de resultaten uit de Benchmark 2022 bekendgemaakt.