Actueel nieuws

De 6 finalisten van de So you think you can BUILD challenge zijn bekend

Uit de 94 inzendingen koos de jury uiteindelijk in totaal zes finalisten, twee per uitgevraagde Product-Markt-Combinatie. De belangrijkste uitdaging ligt voor So you think you can BUILD in de betaalbaarheid van de woningen. Bij de afwegingen werd veel extra diversiteit in expertise meegenomen naast de TCO (total cost of ownership), zoals het ontwerp, de duurzaamheid, de circulariteit en de levensloopbestendigheid.

Ons jaarverslag 2020 staat online

Ook voor Area heeft het Coronavirus grote gevolgen: veel van onze gesprekken werden overschaduwd omdat we constant moesten sturen en bijsturen op wat we wel of niet deden, onder welke voorwaarden, beschermende maatregelen en bijgestelde processen. Na een eerste ruk aan de handrem hebben we ons herpakt en dan blijkt dat er veel -onder heel andere omstandigheden en voorwaarden- toch is doorgegaan.

Areander voorjaar 2021 is uit

De Areander voorjaar 2021 is, als het goed is bij al onze huurders op de deurmat gevallen. We hebben besloten om iedereen weer een gedrukt exemplaar te sturen in een biologisch afbreekbare folie. We zijn van mening dat iedereen, zeker nu in Coronatijd behoefte heeft aan verbinding. Met de Areander willen we dat stimuleren.

Area zoekt ambassadeurs voor Maatschappelijk Mooi

Aan de Loopkantstraat in Uden realiseert Area een appartementencomplex met een nieuw wooninitiatief 'Maatschappelijk Mooi'. Een fijne woonomgeving waar bewoners naar elkaar omzien, samen met de buren zorgen voor de goede sfeer en de contacten in het complex. We zijn op zoek naar woningzoekenden die zich als ambassadeur in willen zetten om deze duurzame woongemeenschap verder vorm te geven.

Nieuwbouw De Bogerd weer stapje dichterbij

Area en de gemeente Uden tekenden een anterieure overeenkomst voor de nieuwbouwplannen in wijk De Bogerd in Uden. Daarmee bezegelden ze de onderlinge afspraken voor de bouw van 40 nieuwe woningen in de wijk. Directeur Jan van Vucht en wethouder Franko van Lankvelt namen er vast een kijkje.

Area gaat flink investeren in Udense wijken

Area wil haar woningbezit blijvend laten aansluiten bij de kwaliteitseisen en woonbehoefte van vandaag de dag. Daarom gaat Area de komende vijf jaar flink investeren in haar oudere woningen. Aan ruim 660 woningen in Uden voeren we groot onderhoud uit. Deze woningen worden ook geïsoleerd en waar mogelijk voorzien van zonnepanelen. Een investering van 22 miljoen euro.

Eenmalige huurverlaging 2021

In 2021 geldt de Wet Eenmalige Huurverlaging Huurders met een Lager inkomen. Deze wet houdt in dat huishoudens in een sociale huurwoning recht hebben op een eenmalige huurverlaging, als ze relatief te duur wonen voor hun inkomen.

Bouw 24 appartementen in Veghel binnenkort van start

Area realiseert 24 appartementen voor één- en tweepersoons huishoudens aan de Hoogstraat in Veghel. Dit voorjaar start Van der Heijden bouw en ontwikkeling met de bouw hiervan. De overeenkomst voor deze samenwerking is dinsdag 16 februari ondertekend.