Actueel nieuws

Vandaag is het World Overshoot Day

Dit is géén feestdag, maar dit is de dag waarop we de aarde haar natuurlijke bronnen hebben opgebruikt en we ‘de reserves’ aanspreken. Deze reserves kan Moeder Natuur niet herstellen of hernieuwen, waardoor we simpelweg gezegd ons eigen leefklimaat vervuilen.

Herontwikkeling en renovatie Hoevenseveld in Uden

Na een intensieve periode heeft Area, samen met de bewoners een overeenstemming bereikt over de herontwikkeling en renovatie van Hoevenseveld in Uden. In plaats van 22 woningen slopen worden er zes woningen gesloopt en 16 gerenoveerd.

Brand in nieuwbouwwoning De Bogerd

Afgelopen dinsdag heeft er een brand gewoed in een nieuwbouwwoning van Area in De Bogerd in Uden. De schade aan de woning is groot. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Er worden onderzoeken gedaan.

Hoge, nieuwe energietarieven voor groot aantal complexen

Area heeft een aantal complexen waarvoor Area de energie inkoopt. Samen met zeven andere corporaties onderhandelen we met energieleveranciers voor een zo’n goedkoop mogelijk tarief. Op deze manier proberen we de kosten voor de bewoners zo laag mogelijk te houden. Het huidige contract met energieleverancier ENGIE sloten we in 2019 af; een goedkoop tarief dus. Maar dit contract eindigt op 31 december van dit jaar.