Geslaagd nazomerfeest Flatwijk Uden

Geslaagd nazomerfeest Flatwijk Uden

10 september was er feest in de Flatwijk in Uden. Een aantal bewoners, KnaapenGroep, Oranjerijk en Area vonden het tijd voor een feestje. Samen zorgden ze ervoor dat dit een groot succes werd. Met de zelfgemaakte hapjes en live muziek kon er geproefd worden aan de verschillende culturen die er in de flatwijk zijn. Voor de kinderen was er een leuke speurtocht uitgezet.

 Tijd voor ontspanning

Eind vorig jaar is gestart met het vervangen van het toilet en de badkamer in alle appartementen van de negen flats. De verwachting is dat in december alles gereed is. De werkzaamheden in de drie flats aan de Willem-Alexanderhof worden dit najaar uitgevoerd. De werkzaamheden gaven en geven behoorlijk wat overlast voor de bewoners. Daarom was het tijd voor wat ontspanning en een gezellig samenkomen.

Werken aan de  moestuin

In de ochtend werd er om 09.00 uur door vrijwilligers van Oranjerijk, en medewerkers van Area en Knaapen  nog flink gewerkt in de moestuin. Zo is er een overkapping gemaakt, bestrating aangelegd en voorbereidende werkzaamheden om de moestuin aan te kunnen planten. Eerder is er door vrijwilligers van Oranjerijk al een beregeningsinstallatie aangebracht in de grote moestuin.

Feest

In de middag was er vanaf 14.00 uur van alles te beleven op het binnenterrein in de flatwijk. Maar liefst 15 verschillende culturen uit de wijk lieten zich van haar beste kant zien, waarbij iedereen ook letterlijk kon proeven van deze diverse culturen. Voor de kinderen was er een speurtocht georganiseerd en ook was er live-muziek.