Kantoorruimte maakt plaats voor sociale woningbouw

Het kantoor van Area aan de Iepenlaan in Veghel, waarin ook OnsWelzijn gevestigd was, maakt plaats voor 16 sociale woningen. Op de plek van het, inmiddels gesloopte, gebouw komen acht beneden- en acht bovenwoningen voor een- en tweepersoons huishoudens van alle leeftijden met het accent op senioren. Vandaag heeft het college van gemeente Meierijstad het bestemmingsplan daarvoor goedgekeurd.

Wethouder Jan Goijaarts: “Een mooie ontwikkeling. Met de transformatie van het bestaande gebouw voorkomen we leegstand én het voegt huurwoningen toe aan de sociale woningvoorraad in Meierijstad. Hiermee slaan we twee vliegen in één klap!”

 Circulair gesloopt
Het kantoorpand was te groot geworden, gedateerd en voldeed niet meer aan de eisen. Inmiddels is het pand ‘circulair’ gesloopt. Dat wil zeggen dat de meeste materialen worden hergebruikt.

Groene omgeving
De toekomstige bewoners wonen straks in een groene oase aan de rand van het centrum met alle voorzieningen. In een duurzame, energieneutrale woning met een gezamenlijke binnentuin.

Jan van Vucht, bestuurder van Area: “Die groene woonomgeving bekijken we heel breed! We kijken naar flora én fauna, klimaat adaptief en gezondheid van de woning en woonomgeving.”

Bestemmingsplan ter inzage
Het bestemmingsplan ligt ter inzage tot en met woensdag 28 oktober. Area heeft omwonenden en andere geïnteresseerden tijdens een inloopavond geïnformeerd over de plannen.