Koersplan

Infographic KoersplanWe hebben een nieuw Koersplan. Daarin schrijven we wat we de komende jaren allemaal gaan doen voor jullie, onze huurders en woningzoekenden. Samen met Bewonersraad Area, Raad van Commissarissen en andere belanghouders hebben we het geschreven.

Dit Koersplan is een verhaal voor bewoners en woningzoekenden. Huur je bij Area? Zoek je een woning? Dan nodigen we je uit het plan eens goed te lezen. Want we zullen elkaar nodig hebben om het te laten lukken. Huur je niet bij ons, maar woon of werk je wel in de regio Maashorst - Meierijstad? Dan is dit plan net zo goed voor jou bedoeld. Want of je het nou leest als inwoner, collega, ondernemer, maatschappelijke partner of bestuurder: hier wonen we. En hier bouwen we samen aan de toekomst. Bouw met ons mee!

Bekijk hieronder onze koers samengevat in een korte animatie.
Tekst gaat verder onder de video.

We richten ons in het Koersplan op drie uitdagingen:

Betaalbaar wonen
We moeten veel huurwoningen bouwen om de woningnood aan te pakken: sociale woningen staan weer op de kaart bij de Overheid en we willen met z’n allen dat 30% van alle woningen een sociale huurwoning is.

Duurzaam leven
Ons tweede speerpunt is duurzaam leven: we leveren een bijdrage aan een beter klimaat door veel woningen in rap tempo te renoveren. En dat is ook in het belang van betaalbaar wonen, omdat de energielasten een steeds groter deel van het gezinsbudget opsnoepen. Daarnaast willen we met meer natuurlijke materialen gaan bouwen en meer materialen hergebruiken omdat dat ook goed is voor het klimaat.

Samenwerken aan woongeluk
Misschien wel het belangrijkste is het werken aan het woongeluk van onze bewoners: mensen helpen om fijn te leven in een mooie wijk. Zorgen dat er ontmoetingen tussen buurtbewoners mogelijk zijn, zodat bijvoorbeeld eenzaamheid een beetje minder wordt. Een leuk wijkcentrum waar mensen graag komen. Een lastige bewoner die overlast bezorgt bij z’n oren pakken. Maar vooral mensen ondersteunen die iets moois voor de buurt willen doen.

We hopen dat je onze opgave en keuzes herkent en ondersteunt. Heb je vragen of ideeën na het lezen van deze koers, dan horen wij dat graag. Wij staan altijd open voor jouw inbreng. We hebben elkaar nodig om het te laten lukken. Zoals we zijn begonnen willen we ook eindigen, daarom nogmaals de oproep: Bouw met ons mee!