Woningtoewijzing

Het woningaanbod van Area vind je op Mijn Huiz. Ook garages en parkeerplaatsen worden hier te huur aangeboden.

Per 1 januari 2016 zijn de toewijzingsregels voor sociale huurwoningen veranderd. Area heeft beleidsmatig bepaald dat woningen met de laagste huurprijscategorie toegewezen moeten worden aan huurders met de lagere inkomens. Je moet voldoen aan de door Area vastgestelde inkomenseisen. Zie hiervoor de brochure inkomenseisen. De huurprijzen worden door Area aangepast aan het inkomen, dit heet passend toewijzen. 

Om voor een woning van Area in aanmerking te komen, moet je in het bezit zijn van een Inkomensverklaring van de Belastingdienst. Vraag deze op via telefoonnummer 0800-0543.
LET OP: Bezit jij (en je eventuele partner) geen Inkomensverklaring? Dan kom je niet in aanmerking en benadert Area een volgende kandidaat.

Area biedt huurders van 55 jaar en ouder die willen verhuizen van een eengezinswoning naar een voor ouderen gelabelde woning tijdelijk een aantrekkelijke tegemoetkoming!

Veel gevraagd over Woningtoewijzing

Verhuurt Area tijdelijke / flex woningen? Woningen voor spoedzoekers?

In 2017 zijn we met de verhuur gestart van de eerste woningen. De woningen worden via een lotingmodel aangeboden en zijn bedoeld voor mensen welke met spoed op zoek zijn naar een woning. Bij het accepteren van deze kleine zelfstandige woning behoud je je inschrijftijd. Wel wordt gekeken naar onze algemene inkomenscriteria of je tot onze doelgroep behoort. 

Op dit moment hebben wij tijdelijke woningen in de President Kennedylaan, de Loopkantstraat en Fruitgaard te Uden. In 2022 komen er ook flexwoningen in Erp en in Veghel.
Wanneer hier een woning vrij komt wordt deze geplaatst op onze website van Mijn Huiz bij het woningaanbod op OnsHuiz.