Area gaat door met Resultaat Gerichte Samenwerking voor gevelonderhoud

Vorige week verlengde Area het contract met de drie gevelonderhoudsbedrijven: Caspar de Haan, Dusol en Gebr. Van der Plas. De afgelopen jaren is met Resultaat Gerichte Samenwerking (RGS); het constant sturen op kwaliteit en werkbare processen, een mooie en innovatieve manier van samenwerken gebleken. Reden genoeg om ook de komende zeven jaren de samenwerking voor gevelonderhoud op deze manier voort te zetten.

De kwaliteit van onderhoud is verbeterd
In 2014 was Area op zoek naar een methode met meer structuur voor gevelwerkzaamheden en waarbij de kwaliteit beter bewaakt kon worden.
Waren er voorheen meer dan 10 schildersbedrijven voor Area bezig met het onderhoud van de gevels van onze woningen? Na een selectieprocedure destijds bleven drie partijen over: Caspar de Haan, Dusol en Gebr. Van der Plas.
De voordelen van het samenwerken met deze drie partners hebben zich bewezen. De organisatie is overzichtelijk met korte lijntjes en eenduidige afspraken. Hierdoor kunnen beslissingen snel genomen worden en goed worden gestuurd op kwaliteit.
Deze drie partijen onderhouden hun ‘eigen’ projecten waardoor de kwaliteit constanter/beter is. Jaarlijks worden de projecten geëvalueerd en gekeurd, gevolgd door externe steekproeven binnen ieder rayon. Al onze woningen hebben nu een kwaliteit zoals ons beleid het voorschrijft.

Positieve samenwerking voortzetten
Die eerste zeven jaren zijn nu voorbij. De gehele samenwerking en ambities zijn opnieuw beoordeeld. Met vertrouwen gaan we door op de ingeslagen weg en ondertekenden we het vervolg van deze mooie samenwerking.