Voormalig kantoor UWV Veghel in bezit van Area

pand Frisselsteinstraat 6 VeghelDonderdag 1 december tekende Area het koopcontract voor de overname van het voormalig UWV kantoor in Veghel. Het kantoorgebouw aan de Frisselsteinstraat 6 staat al jaren leeg. Met de overname wordt dit pand in 2023 getransformeerd naar 41 appartementen.

Onderzoek
“Deze 41 sociale huurappartementen voor starters en jonge stellen is een mooie toevoeging van het aantal woningen in het centrum van Veghel”, aldus Jan van Vucht. “We onderzoeken nog of het mogelijk is om een deel van het gebouw geschikt te maken voor zorgcliënten. Waarbij de zorgcliënten en de jongeren naar elkaar omzien.”

Transformatie
De buitenkant van het gebouw blijft vrijwel hetzelfde. Binnenin worden de ruimten verdeeld in studio’s (zonder aparte slaapkamer) en appartementen met 1 of 2 slaapkamers, een eigen keuken en badkamer. Er komen verder een gezamenlijke fietsenstalling, een parkeergarage, een ondergrondse afvalvoorziening en we onderzoeken de mogelijkheid voor deelauto’s.

Duurzaam
Area wil steeds meer circulair werken; spullen niet zomaar weggooien, maar opnieuw gebruiken. Een deel van de huidige inrichting wordt daarom gedemonteerd en aangeboden om opnieuw te gebruiken.
De woningen worden energiezuinig en gasloos, voorzien van een collectief verwarmingssysteem met warmtepompen en een centrale ventilatie.

Planning
We beginnen zo snel mogelijk met het demonteren van de inrichting. Aansluitend starten we met de transformatie. De huidige planning is (zonder juridisch oponthoud) om eind 2023 de woningen op te leveren.