Area heeft ruim 40.000 zonnepanelen gelegd

Area is in 2017 gestart met haar zonnepanelenproject. Bij elke woning waarvan het dak geschikt is, boden we de bewoners aan om zonnepanelen op hun dak te leggen. Zónder huurverhoging.
Inmiddels is het project zo goed als afgerond en hebben we meer dan 40.000 zonnepanelen gelegd op ruim 6.000 woningen. En daar zijn we enorm trots op.

Opbrengst voor huurder
De opbrengst van de zonnepanelen is geheel voor de huurders van Area. De plaatsing van zonnepanelen levert een aanzienlijke besparing op de energielasten per jaar en dat is, zeker in deze tijd, voor iedereen welkom.

Verminderde CO2 uitstoot
Het beperken van CO2-uitstoot is van groot belang voor ons klimaat. Het opwekken van stroom met zonnepanelen is daar een goede bijdrage aan. De opbrengst van ruim 40.000 panelen is, theoretisch gezien, bijna 10 miljoen Kilowattuur per jaar. Dat wil zeggen een CO2 vermindering van 6.392 ton per jaar. Dat zal u waarschijnlijk niet zoveel zeggen, maar als u dat vergelijkt met bomen, die CO2 opnemen en omzetten naar zuurstof, is dat net zoveel als 319.590 bomen per jaar minder CO2 uitstoot. Dat is toch geweldig! En dat doen we samen mét onze huurders.

Duurzaam
Duurzaamheid is een van de belangrijkste pijlers van Area en zal dat ook blijven. We stellen hiervoor ambitieuze doelen. Het gaat Area om meer dan alleen betere energie-labels voor onze woningen.
We werken aan een bredere aanpak, zodat we de ontwikkeling naar een duurzame samenleving helpen versnellen. Dat gaat dus ook over de leefbaarheid in dorpen en wijken, de eindigheid van grondstoffen en het behoud van biodiversiteit. Dit doen we samen met onze bewoners en partners.

En we gaan door
Natuurlijk gaan we door met het leggen van zonnepanelen. Op alle nieuwbouw- en renovatieprojecten worden ook zonnepanelen gelegd. Als je die bij deze 40.000 optelt, zijn we al veel verder. En we gaan voorlopig door.