Renovatie woningen Uden West afgerond

Renovatie woningen Uden West afgerond-4In het meerjarig ‘Werk aan de woning’-traject van Area zijn 53 sociale woningen in Uden West weer klaar voor de toekomst. De woningen aan de Groeneweg, Lambertusstraat, Nieuburgstraat, Helenastraat en Pastoor van Doornstraat zijn grondig gerenoveerd door Caspar de Haan onderhoud & renovatie. De bewoners genieten sinds de kerstdagen van hun comfortabele en energiezuinige woning.

Verduurzaming
De stap die we met Werk aan de woning zetten, is om onze woningen met laag energielabel aan te passen naar energielabel B of zelfs A. Voor dit project zijn de meeste woningen van een label C of D naar A gegaan. Enkele woningen hebben nu het label B.
En dat doen we op een zo duurzaam mogelijke manier. Zo is er voor 22 woningen gekozen om de kozijnen te vervangen door thermisch gemodificeerde naaldhouten kozijnen. Deze kozijnen hebben een gunstige CO2 prestatiewaarde, een verlengde onderhoudscyclus en goede thermische eigenschappen. Samen met de geïsoleerde spouwmuren, nieuw HR++ glas, nieuwe geïsoleerde daken, zonnepanelen en een nieuw ventilatiesysteem zijn deze woningen weer helemaal toekomstbestendig.

Veel gebeurd in korte tijd
Na vier maanden voorbereiden is er in vijf maanden tijd niet alleen geïsoleerd. Ook zijn de cv-ketels hersteld of vervangen, rookmelders aangebracht, gevels vochtwerend gemaakt en opnieuw gevoegd, luifels boven de voordeuren geplaatst en sommige woningen hebben aan de straatkant een bankje gekregen. Voor o.a. mussen, zwaluwen en vleermuizen zijn er permanente nestkasten aangebracht in de gevels.

Samenwerking
Zo’n intensief project kan alleen maar goed verlopen door goed overleg en een goede samenwerking. Dankzij de uitvoerders van Caspar de Haan, de vaste onderaannemers van Area en de bewoners kijken we terug op een geslaagd project. We wensen de bewoners veel woongenot in hun gerenoveerde woning.