Area plaatst eerste circulaire keuken

In de Capellerhof in Volkel heeft Hendriks SGR in opdracht van Area een circulaire keuken geplaatst.
De keuken bestaat uit plantaardige materialen, is van een goede kwaliteit en makkelijk uit elkaar te halen. Deze circulaire keuken is als proef geplaatst en helpt Area bij het maken van bewuste keuzen in haar assortiment van materialen voor nieuwe keukens en badkamers.

Lange levensduur
De keuken, van leverancier Nowa is zo gemaakt dat deze op elk moment weer uit elkaar kan. Dus gaat er iets stuk, dan is een onderdeel snel vervangen. De keuken gaat daardoor veel langer mee. En is na jaren de keuken versleten, dan kunnen de materialen weer opnieuw gebruikt worden.

Vervolg
Area heeft veel vertrouwen in deze materialen. Door het zelf toe te passen doen we direct ervaring op en kunnen we nog bewuster de juiste keuzen maken voor de toekomst. Op een later moment wordt, samen met de partners besloten of we met dit soort keukens doorgaan.

Duurzaam
Area vindt duurzaamheid heel belangrijk. Alle woningen en producten bestaan uit kostbare grondstoffen die je opnieuw kunt gebruiken. En moeten er toch nieuwe materialen toegevoegd worden? Dan kiest Area voor gezonde en eerlijke materialen, waarvan we weten waar ze vandaan komen en waar ze na afloop naar toe gaan.