Binnenkort is Meierijstad 350 modulaire woningen rijker

Ook in gemeente Meierijstad ervaren we hoge druk op de woningmarkt. De gemeente Meierijstad heeft daarom besloten om voor woningzoekenden een stapje extra te zetten en gaat samen met ons en Woonmeij versneld 350 modulaire woningen plaatsen. De modulaire woningen bieden een flexibele en snelle oplossing voor het huizen tekort.

Modulaire woningen
De woningen worden in de fabriek gemaakt, zijn duurzaam, verplaatsbaar en geschikt voor verschillende huishoudens. De modulaire woningen worden voornamelijk als sociale huurwoningen uitgevoerd en zijn bedoeld voor reguliere woningzoekenden. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor toewijzing aan inwoners uit het dorp zelf.

Op welke locaties?
Voor het realiseren van 350 modulaire woningen in Meierijstad heeft een onderzoek plaatsgevonden. Hierbij zijn bestaande, toekomstige en nieuwe locaties verspreid over de gemeente onderzocht. Op 14 november heeft het college ingestemd met een eerste reeks locaties om verder te onderzoeken en te ontwikkelen.

Onderstaand vind je het overzicht van de locaties die samen met ons verder worden uitgezocht:

Locatie Toelichting
Stadshobbywerk-plaats Veghel Versneld realiseren van al beoogde woningbouwlocatie
Veghels Buiten Noordoost In onderzoek of modulair het sociaal programma eerder kan realiseren
Korstenhof Boerdonk In onderzoek of modulair het sociaal programma eerder kan realiseren
Korenveld Keldonk In onderzoek of modulair het sociaal programma eerder kan realiseren

Het is de bedoeling om de modulaire woningen in bovenstaande tabel permanent te plaatsen. De gemeente kijkt daarnaast ook nog of er versnelde tijdelijke woningen geplaatst kunnen worden. In Erp en Schijndel zijn al eerder modulaire woningen geplaatst.

Betrekken van de omgeving
De gemeente Meierijstad wil de omgeving graag betrekken en nodigt inwoners en belanghebbenden uit om mee te denken over de inrichting van het gebied. Bewoners van verschillende locaties zijn al benaderd en is de omgevingsdialoog gaande of in voorbereiding.

Meer weten?
Gemeente Meierijstad heeft in samenwerking met Area en Woonmeij een filmpje gemaakt over de woningen.
Bekijk het filmpje hier:


Op de website van gemeente Meierijstad staan ook veel gestelde vragen: Bekijk hier de pagina.