In april start Thuispoort

Afbeelding toekomstige websiteEén regionale website voor woningzoekenden

Je hebt er hier en daar al over kunnen lezen: vanaf april 2024 vind je alle vrijkomende sociale huurwoningen uit de regio op één website, thuispoort.nl. We ontwikkelen Thuispoort samen met zeven andere woningcorporaties, namelijk BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, JOOST, Mooiland, Woonmeij, Woonveste en Zayaz. Met de samenwerking willen we het zoeken naar een woning zo makkelijk en klantvriendelijk mogelijk maken. Want een woning vinden is al moeilijk genoeg. We vertellen wat meer over Thuispoort aan de hand van vijf vragen.

1. Wat zijn de voordelen van deze samenwerking?
Thuispoort maakt het zoeken naar een huurwoning makkelijker en klantvriendelijker. Als je in Noordoost-Brabant of Gennep op zoek bent naar een woning, hoef je je straks niet meer op verschillende websites in te schrijven, maar alleen op thuispoort.nl. En omdat alle vrijkomende woningen uit de wijde regio op één plek te vinden zijn, is er een ruimere keuze uit woningen die passen bij uw woonwensen. In jouw zoekprofiel kun je straks eenvoudig aangeven in welke woonplaats je het liefst woont en wat voor soort woning je zoekt.

2. Ik ben al ingeschreven als woningzoekende, moet ik iets doen?
Sta je al ingeschreven als woningzoekende bij OnsHuiz, WoonService Regionaal, Mooiland of Charlotte van Beuningen? Dan hoef je op dit moment niets te doen. Denk er wel aan dat je jouw inschrijving op tijd verlengt en zorg ervoor dat jouw gegevens kloppen, zoals je e-mailadres. Dan kunnen we je bereiken wanneer het nodig is. We informeren je ruim op tijd over de nieuwe werkwijze en hoe je je aan kunt melden bij Thuispoort.

3. Wat gebeurt er straks met mijn inschrijftijd?
Het kan zijn dat je bij meerdere websites of woningcorporaties in de regio staat ingeschreven als woningzoekende. Als we komend voorjaar van start gaan met Thuispoort, leggen we alle gegevens naast elkaar en dan geldt de langste inschrijftijd. Sta je bijvoorbeeld zeven jaar ingeschreven bij WoonService Regionaal en tien jaar bij OnsHuiz, dan behoud je de inschrijftijd van tien jaar. Van iedere woningzoekende blijft dus maar één inschrijving over, die met de langste inschrijfduur.

4. Biedt de samenwerking nog andere voordelen?
Zoeken naar een woning wordt ook eenvoudiger als we als woningcorporaties zoveel mogelijk op dezelfde manier werken. Daarom maken we afspraken over zoveel mogelijk eenduidig en helder beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van voorrangsregelingen. En dat zorgt weer voor een betere doorstroming. Verder kijken we hoe we op andere vlakken van elkaar kunnen leren. We delen onze kennis en ervaring om samen nog meer voor elkaar te krijgen.

5. Achter de schermen is dit vast een hele operatie?
Nou en of. Het is een verandering die de hele organisatie van Area aangaat. Alle afdelingen zijn erbij betrokken. En dat geldt voor alle woningcorporaties die meedoen. Het kost veel tijd om alle spelregels af te stemmen met elkaar. Iedereen heeft nu nog eigen regels, over bijvoorbeeld hoelang een advertentie op de website blijft staan of hoe vaak mensen mogen reageren. Die regels moeten nu in de hele regio hetzelfde zijn. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: een goede website met duidelijke spelregels, waarmee we zo veel mogelijk mensen helpen aan een fijne sociale huurwoning.

Blok met 8 logo's