Hoge, nieuwe energietarieven voor groot aantal complexen

Area heeft een aantal complexen waarvoor Area de energie inkoopt. Samen met zeven andere corporaties onderhandelen we met energieleveranciers voor een zo’n goedkoop mogelijk tarief. Op deze manier proberen we de kosten voor de bewoners zo laag mogelijk te houden. Het huidige contract met energieleverancier ENGIE sloten we in 2019 af; een goedkoop tarief dus. Maar dit contract eindigt op 31 december van dit jaar.

Nieuw contract voor één jaar
In mei hebben we gezamenlijk een nieuw energiecontract voor 2024 met ENGIE afgesloten, voor één jaar dus. We hebben ervoor gekozen om dat nu al te doen omdat de markt erg onzeker is en naar verwachting de prijzen weer gaan stijgen. Helaas zijn deze tarieven flink hoger dan de huidige, maar gelukkig een stuk lager dan de enorm hoge prijzen van vorig jaar.

De bewoners van deze complexen zijn hiervan al op de hoogte gebracht. Vanaf augustus wordt dit nieuwe tarief verrekend in hun voorschotnota’s.

Vraag om hulp
Maak je je zorgen of je de rekening nog wel kunt betalen? Blijf er niet meer rondlopen, maar deel ze met ons. Dat kan makkelijk via deze link. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen jouw situatie.