Nieuwe regionale website voor woningzoekenden: Thuispoort

Vanaf april 2024 zijn alle vrijkomende sociale huurwoningen in de regio Noordoost-Brabant en Gennep te vinden op één website: www.thuispoort.nl.

Mensen die een woning zoeken in Noordoost-Brabant en Gennep kunnen vanaf april 2024 terecht op één website voor alle vrijkomende sociale huurwoningen in deze regio.
Acht woningcorporaties – BrabantWonen, Zayaz, Mooiland, JOOST, Woonveste, Charlotte van Beuningen, Area en Woonmeij – brengen hun woningaanbod hierop samen. De naam van de website en de samenwerking werd deze week officieel bekend gemaakt: Thuispoort.

Makkelijker zoeken
Thuispoort.nl maakt het zoeken naar een woning makkelijker, om verschillende redenen. Als je in Noordoost-Brabant en Gennep op zoek bent naar een woning, hoef je jezelf straks niet meer op verschillende websites in te schrijven. En omdat alle vrijkomende woningen op één plek te vinden zijn, ontstaan er meer mogelijkheden om in de regio een passende woning te vinden. Bestuurder Jan van Vucht van Area vertelt namens de acht corporaties: "Daarmee lossen we de spanning op de woningmarkt niet op. Het maakt het zoeken naar een woning die past bij je woonwensen wél eenvoudiger en klantvriendelijker.” In de loop van 2024 gaat de website live. Inschrijven is gratis.  
Voor mensen die nu bij een van de acht deelnemende corporaties staan ingeschreven, verandert er voorlopig nog niets. Zij worden volgend jaar verder geïnformeerd.

Eenduidig beleid
De acht woningcorporaties benutten de samenwerking in Thuispoort ook om gezamenlijk en transparant beleid te ontwikkelen. Van Vucht: “Zoeken naar een woning wordt ook makkelijker als we met elkaar afspraken maken over eenduidig beleid. Bijvoorbeeld op het gebied van voorrang en toewijzing. En dat zorgt weer voor een betere doorstroming voor mensen die op zoek zijn naar een woning.” 

Meer weten of op de hoogte blijven? Op www.thuispoort.nl vind je een tijdelijke welkomst tekst en geven we antwoord op een aantal vragen.