Start bouw 40 woningen in Uden

Officiële start bouw De BogerdDonderdag 20 oktober werd het startsein gegeven voor de bouw van 40 sociale huurwoningen voor Area in De Bogerd in Uden. Wethouder Franko van Lankvelt, Ferry Verstappen (Van der Heijden bouw en ontwikkeling) en Jan van Vucht (Area) verrichtten samen de officiële starthandeling.

Late start bouw
Het herbouwen van woningen op deze locatie was veel eerder bedoeld. Na het besluit in 2015 om de bestaande woningen te slopen is dit in 2019 uitgevoerd. Door het laat opstarten van de ontwikkeling van nieuwe plannen en daarna de vertragende omstandigheden is de bouw nu pas gestart. Maar gelukkig wordt er nu gebouwd.

Duurzaam en wonen in het groen
Het plan heeft diverse typen woningen in elke huurprijscategorie voor een brede doelgroep. Er is ook veel aandacht voor duurzaamheid en ‘Wonen in het groen’. Hiermee wordt dit een mooi groen en levendig gebied als aanvulling in de wijk De Bogerd.

Planning
Eind september heeft de gemeente Maashorst de omgevingsvergunning verleent en is Van der Heijden bouw en ontwikkeling gestart met de eerste werkzaamheden. De verwachting is dat de woningen halverwege 2023 worden opgeleverd. Enkele maanden daarvoor worden ze aangeboden via OnsHuiz.nl.

Op de hoogte blijven
Op de projectenpagina van Area delen wij alle actuele informatie over dit project. Ook kun je op de hoogte blijven via de BouwApp van Van der Heijden.

Samenwerking
Area heeft dit plan ontwikkeld samen met Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Archifit. Het ontwerp is gemaakt door De Loods Architecten en Adviseurs.