Workshop 'Tegel eruit, groen erin!'

Area organiseert voor haar bewoners 19 november de workshop ‘Tegel eruit, groen erin’. Tijdens deze workshop die in Uden en Veghel gehouden wordt, zal er een kort informatief gedeelte zijn, gevolgd door een praktijkgedeelte. Je wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en zal aan het einde van de workshop een goodiebag ontvangen, om thuis ook een tegel te vervangen en groen erin te zetten.

Waarom tegels eruit en groen erin?

  • Tuinen met veel tegels worden in de zomer veel heter. Planten warmen veel minder op dan tegels. En planten verdampen water, daarbij koelt de lucht af. Je hebt dan een natuurlijke airco.
  • Als het regenwater op beplante grond valt in plaats van op tegels, gaat het direct de grond in en hoeft het niet via een putje en het riool afgevoerd te worden. Dit helpt mee om wateroverlast op straat bij heftige regenbuien te voorkomen. Bovendien zorg je bij infiltratie in je eigen tuin ervoor dat het grondwater wordt aangevuld.
  • Het weghalen van tegels biedt meer ruimte aan planten, dieren en natuurlijk bodemleven

Als je tegels wilt vervangen door gras of beplanting is het belangrijk dat je de bodem voedzamer maakt voor de planten.  Tijdens de workshop “tegel eruit, groen erin” laten we je zien hoe je dit aan pakt. Doe je mee?

Zaterdag 19 november 2022

 10:30 uur kantoor Area, Leeuweriksweg 12, Uden

13:00 uur Peppelhof, WijNu, Wilgenstraat 15, Veghel

Wil je thuis ook tegels vervangen door groen? En sluit je aan bij de workshop? Meld je dan aan via tegeleruit@areawonen.nl voor 4 november, en neem na de workshop een toffe goodiebag mee naar huis om ook in je eigen tuin aan de slag te gaan.

Niet gelukt met aanmelden voor 4 november? U bent van harte welkom om als nog aan te sluiten bij de workshop! Let op, we kunnen de goodiebag dan helaas niet garanderen.

Heb je vragen over deze workshop? Neem dan contact met ons op of mail naar tegeleruit@areawonen.nl