Workshop 19 november Tegel eruit, groen erin!

Afgelopen zaterdag 19 november vond de workshop 'Tegel eruit, groen erin!' plaats. 

De workshop startte met een ontvangst met koffie, thee en iets lekkers, waarna een kleine uitleg was over de reden om tegels te vervangen door groen. Daarna werd deze theorie in de praktijk gebracht en zijn er verschillende tegels gewipt, zowel op kantoor in Uden als bij de Peppelhof in Veghel. 

De informatie die gedeeld is met de bewoners tijdens deze workshop is ook terug te vinden in de flyer. Hierin staat onder andere, de voordelen van het vervangen van tegels, een stappenplan hoe je dit aanpakt, en welke planten goed in de tuin passen.

     

 

Tips voor het vervangen van tegels voor groen

  • Kom je geel zand tegen onder je tegel? Schep dit eruit en gooi dit bij het restafval. Planten groeien alleen in de zwarte aarde.
  • Meng de zwarte aarde met potgrond, de nieuwe plant heeft de voedingsstoffen nodig uit de potgrond.
  • Veel plantjes zijn niet groen in de winter, een plantje wat er nu een beetje dood uit ziet, is niet dood maar spaart zijn  voeding op voor de winter. (wil je een plantje dat wel groen is in de winter? Kijk op de flyer welke plantjes de hele winter groen blijven)
  • Zorg ervoor dat je het plastic potje verwijdert van de plant, dit kun je doen door op de pot te drukken aan de zijkant, zo krijg je het plantje er makkelijker uit. (zit er een jute zak om de plant heen? deze mag je laten zitten, de wortels hebben genoeg ruimte om door de zak heen te groeien)
  • Begraaf je plantje niet, zorg ervoor dat het gat wat je graaft, even diep is als dat het gedeelte van de wortels groot is. (zie foto)