Start bouw 45 sociale huurwoningen aan de rand van Uden

Start bouw 45 sociale huurwoningen aan de rand van Uden
Nu de grond is aangekocht en alle andere afspraken gemaakt, starten wij met de realisatie van 45 sociale huurwoningen in de nieuwe wijk De Ruiter aan de rand van Uden.

Bouwbedrijf Hendriks Coppelmans bouwt voor ons 45 energieneutrale woningen, verdeeld over acht blokken. De hoek- en tussenwoningen hebben een traditionele architectuur en zijn bestemd voor starters en jonge gezinnen. We anticiperen daarmee op de trend van de kleinere gemiddelde huishoudensgrootte, die overal in het land speelt. Er worden hier dan ook voornamelijk woningen met twee slaapkamers gebouwd. Tien woningen krijgen drie slaapkamers.

Directeur/bestuurder Jan van Vucht: “We zijn blij dat we kunnen starten met de bouw op dit braakliggende terrein en met een mooi aantal van 45 sociale huurwoningen.”

Duurzaam leven
Deze wijk krijgt een landelijke sfeer waar wonen, de natuur en het omringende landschap met elkaar zijn verweven. Zes woonvelden met veel variatie in woningen en woonbuurtjes, waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. Er komt een evenwichtige mix van huur-, koop- en zelfbouwwoningen.

Daarnaast stimuleren we de biodiversiteit door het aanbrengen van nestkasten en het plaatsen van groene erfafscheidingen.

Planning
Start bouw is maandag 13 maart. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners begin 2024 in hun nieuwe huis. De verhuurprocedure zal eind november 2023 door Area worden opgestart. Houd hiervoor de website www.Onshuiz.nl in de gaten.

Meer weten over dit project?
Neem een kijkje op de projectpagina van De Ruiter